Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes wifi a XIII. kerületben

2011. június 27., hétfő 15:20

Ingyenes wifi-szolgáltatást nyújt a XIII. kerületi önkormányzat a Kerületi Kártyával rendelkező lakosainak a közterületeken és közintézményekben, hat helyszínen. 2011. június 29-én 10.30 órakor a rendszer működését dr. Tóth József polgármester a Radnóti Miklós Művelődési Központ Őszikék-nevű nyugdíjas klubjában indítja el. A fejlesztés költsége 25 millió forint, amit az önkormányzat finanszírozott.

A fejlesztéssel a kerület lakosságának több mint 10 százaléka juthat ingyenesen szolgáltatáshoz.

A kitűzött célok teljesítése érdekében megkezdték a kerület fontosabb közterületein, közösségi helyein, nagy látogatottságú önkormányzati intézményeiben a vezeték nélküli internethozzáférés feltételeinek megteremtését.

A szolgáltatást Kerületi Kártyával lehet igénybe venni: a Gyöngyösi sétányon, a József Attila téren, a Gyermek téren, a Fiastyúk utca – Násznagy utca kereszteződésében, a Béke téren, a Kárpát utca-Bessenyei utca kereszteződésében és a közterületeket határoló utcákban, illetve az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Radnóti Miklós Művelődési Központban és a Polgármesteri Hivatalban.

A belépés viszonylag egyszerű lesz: a Kerületi Kártyával a lakosok kapnak egy kódot, amivel csatlakozni tudnak a wifi-hálózathoz.

Rovatok