Index Vakbarát Hírportál

Feltörték az Apple egyik szerverét

2011. július 5., kedd 09:22

A The Wall Street Journal híre hívta fel a figyelmet néhány órája egy Twitter-bejegyzésre, melyben egy hackercsoport bejelentette, hogy sikerült behatolniuk az Apple egyik szerverére, és bizonyítékul feltettek a netre 27 azonosító/jelszó párost, melyek mindegyike root-, illetve rendszergazdai hozzáférést biztosít egy MySQL-adatbázishoz, ahol a cég ügyfeleinek, felhasználóinak adatait tárolják. A kompromittált szerverről egy információgyűjtő szolgáltatást üzemeltetett a cég, ahol a felhasználók online kérdőívek kitöltésével járulhattak hozzá az Apple támogatási rendszerének javításához.

A beszámoló szerint a felelősséget az AntiSec nevet választó csoport vállalta magára, akik egyrészt a nemrég a tevékenysége beszüntetését bejelentő LulzSec tagjaiból, illetve az Anonymous nevet viselő mozgalom szimpatizánsaiból toborzódtak össze. A kihasznált sebezhetőségről csak annyit írtak a támadók, hogy egy olyan szoftver hibájáról van szó, melyet más cégek is használnak.

A szóban forgó oldalt leállították, de Apple egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, így nem tudni, mekkora az adatvesztés mértéke.

Rovatok