Index Vakbarát Hírportál

A Google átnevezi a Picasát és a Bloggert

2011. július 6., szerda 11:38

Hamarosan elbúcsúzhatunk a Bloggertől és a Picasától, legalábbis ami a nevüket illeti. A Google úgy döntött, hogy ezeket a nem Google-os neveket jobban beilleszti a Google termékek közé, nevükből is látszani fog, hogy melyik cég szolgáltatásairól van szó – értesült a Mashable.

A lépés része a Google stratégiájának, melynek lényege, hogy egységesebb arculatot, brandet mutassanak a külvilág felé. A két szolgáltatás egyébként a Google legsikeresebb termékei közé tartozik, így sokakat érint majd a lépés. Ugyanakkor a cég könnyebben tudja majd integrálni a termékeket a Google+-ba.

A Google tervei szerint a Picasa neve Google Photos lesz, a Blogger pedig Google Blogs. Nem túl fantáziadús nevek. A kisebb nem google-os nevű szolgáltatásokat is átnevezi a cég. Egyetlen termék neve marad a régi, ez pedig a YouTube.

Ez nem az első alkalom, hogy a cég átnevezi termékeit, 2006-ban a JotSpotot vásárolta meg a Google, majd egy átalakítás után 2008-ban a Google Sites nevet adta neki. A VOIP-szolgáltatás, a GrandCentral 2007-es megvétele után 2009-ben a Google Voice nevet adta.

A Picasa és a Blogger sem Google-fejlesztés, az előbbit 2004-ben, utóbbit 2003-ban vásárolta meg.

Rovatok