Index Vakbarát Hírportál

A Sony leáll a MiniDisc Walkman gyártásával

2011. július 8., péntek 15:04

Alig több mint fél éve búcsúztattuk el a kazettás walkmant, a Sony ugyanis bejelentette, hogy három évtized után felhagy a gyártásával. Ma újabb legendás zenegép vonul ki a piacról, a minidisces walkman.

A Sony 19 éve, 1992-ben mutatta be a MiniDisc Walkmant, egészen a mai napig gyártották a lejátszót, a cég ma bejelentette, hogy felhagy a gyártásával. A MiniDiscnek soha nem sikerült olyan sikereket elérnie a piacon, mint a kazettás walkmannek vagy a cd-s discmannek, de nagyon népszerű volt Japánban.

A cég úgy döntött, hogy szeptemberben szünteti meg a gyártást véglegesen. A lépés érhető, az emberek ma már egyre kevésbé használnak ilyen adathordozókat ahhoz, hogy hordozható lejátszójukon zenét hallgassanak.

A Sony nem áll le a MiniDiscek gyártásával, így ha valakinek még van használható lejátszója, tud új adathordozót venni hozzá. Az még nem világos, meddig fogják gyártani a lemezeket.

A cég még mindig gyártja a Discmaneket, a cd-s walkmeneket, mert az emberek még vásárolják. Ez ugyanis a leggyorsabb módja, hogy meghallgassák az éppen megvásárolt új cd-t.

Rovatok