Index Vakbarát Hírportál

Ustream videolejátszóval erősít az Android

2011. július 13., szerda 11:38 | aznap frissítve

Magyar fejlesztésű programmal bővült az Android Honeycomb szoftverboltjának egyelőre igen szerény kínálata. A Ustream ingyenes appjával a felhasználók élő videókat tehetnek közzé a weben, illetve élő tartalmakat nézhetnek. A Ustream főleg az Egyesült Államokban és Japánban népszerű. Az app ide kattintva letölthető.

"Elhatároztuk, hogy valódi appot készítünk tabletre, ami kihasználja a platform képességeit, nem csak egy mobilos programot ültetünk át a nagy képernyőre" - mondta Radnóczi Gergő, a Ustream androidos termékeinek felelőse. A nagy képernyőre való fejlesztés teljesen új gondolkodásmódot igényel, mert kevesebbszer kell képernyőt váltani, több funkció elfér egy helyen - mondta a szakember.

A fejlesztést az nehezítette, hogy világszerte kevés tapasztalat gyűlt össze arról, hogy az emberek miként használják a táblagépeiket, ráadásul sokféle eszköz kapható. A szoftveres táblagép-emulátor nem alkalmas a fejlesztésre, valódi táblagépeket kell használni - összegezte tapasztalatait Radnóczi Gergő.

Az alkalmazás Magyarországról is elérhető az Android Marketen, a regisztráció és bejelentkezés után néhány kattintással összegyűjthetjük az érdekes show-kat, amelyek kezdetéről értesítést ad a szoftver. Élő és archív videók is elérhetők, és a tabletről is lehet élő videókat közvetíteni.

Rovatok