Index Vakbarát Hírportál

Tíz órányi felhőtlen szórakozás, ingyen

2011. július 16., szombat 18:59

Meleg nyári napjait töltse borzalmasan hosszú YouTube-videók nézegetésével! Elég egyszer kattintani, és egész nap feledhetetlen szórakozásban lesz része! Bemutatjuk a hat legnépszerűbbet.

Helóka, Justin Biebert lelövik a CSI-ban megvolt? Szaxofonos csávó megvolt? Trololós csávó? Ha nem volt meg, majd most meglesz rendesen, és már nem a YouTube-on megszokott néhány másodperces kis vacakokról van szó, hanem tízórás, egy teljes, két túlórás munkanapot kitöltő videókról. Welcome to 2011, ez itt a kvantitatív alapú szórakoztatás korszakának kezdete.

A YouTube-ra a 2005-ös induláskor elméletileg bármilyen hosszúságú videót fel lehetett tölteni, aztán egy évvel később bevezették a 10 perces limitet, állítólag azért, mert kiderült, hogy a hosszabb videók jó része illegálisan feltöltött filmeket és műsorokat tartalmaz. Tavaly decemberben azoknak a felhasználóknak, akik jól viselkedtek, korlátlan feltöltési lehetőséget adott a YouTube, vagyis elméletileg nem limitálta az egyes videók hosszát. “A kreativitásotokat nem köti időkorlát, miért kötné a feltöltött videókat?” - biztatta a cég hűséges felhasználóit. Hogyan reagáltak erre a legendásan kreatív, ráadásul hűséges YouTube-felhasználók? Na hogyan? Tízórás videókkal.

Összeszedtük a hat legnézettebbet, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen valamirevaló mémgyűjteményből sem. Jó hosszú szórakozást kívánunk!

6. Badger Badger – 121 ezer kattintás

Biztosan emlékeznek még a Badger Badgerre - a brit flash-dizájner, Jonti Picking (becenevén Weebl) alkotása 2003 óta hódít a neten, már akkor is meglehetősen repetitívnek számított, pedig nem is volt igazán hosszú. A korszakos animációban nem történik sok minden: borzok táncolnak, egy ponton megjelenik egy gomba, majd egy kígyó. De nem is ezért szeretjük, hanem a szövege miatt, amiből idéznénk is pár sort: “Badger, badger, badger, badger/ badger, badger, badger, badger/ badger, badger, badger, badger/ badger, badger, badger, badger/ Mushroom, mushroom”. Na most ezt képzeljék el tízórás változatban, és azonnal megértik, mitől lett híres Picking, és mi vitte sikerre a többi alkotást, köztük a híres Boogie-t és a Tangerine-t.

5. Super Mario – 255 ezer kattintás

Gondolták volna, hogy Mario, a japán játéktervező, Sigeru Mijamoto szüleménye kereken 30 éve idegesíti az emberiséget? A játék primitív, agyba fészkelődős dallamától minden frusztrált gamernek feláll a szőr a hátán, aki kezdett már újra huszonötször egy-egy pályát Marióval, így kézenfekvő volt a karaktert rögtön egy tízórás alkotás főhősévé tenni. A videót Guantanamón is tervezték bevetni, de az ENSZ betiltotta.

4. Trololo – 272 ezer kattintás

Az énekest a neten mindenki csak Trololo Guyként emlegeti, pedig van rendes neve is: Eduard Anatoljevics Hilnek hívják, a múlt század harmincas éveiben született, a hatvanas években szeretett bele a “popzenébe”, és számos díjat nyert különböző összorosz és össz-szovjet fesztiválokon. A szóban forgó szám címe: “Nagyon örülök, hogy végre hazatérek”, szövege még ennél is egyszerűbb, gyakorlatilag annyi, hogy “trololó”. Na de milyen trololó már ez! Külön felhívnánk a figyelmet a frizurára, a gesztusokra, a táncos mozdulatokra, a díszletekre és az operatőri munkára: a klip egyszerűen hibátlan, méltó arra, hogy tízórás változat készüljön belőle. Hosszú, vodkázós-uborkázós téli estékre ajánljuk.

3. Justin Bieber a CSI-ban – 533 ezer kattintás

Mindannyiunk szeretett Justinja összesen kétszer jelent meg a CBS televíziós sorozatában, a CSI-ban, de a második alkalom idén februárban egyben az utolsó is volt, mert csúnyán mellbe lőtték szegényt – elemzők szerint legalább négyszer. A mémgyár egyből ráállt a könyörtelen kivégzésre, és addig vágta a CSI-os jelenetet, míg Justin halálának részese nem lett az összes nagy filmes lövöldöző, Stallonétól Schwarzeneggerig (Keanu Reeves egyszerre két géppisztollyal lyuggatja ki Justin bőrét.) A tízórás verzió ezt a jelenetsort fejti ki, az elvárhatónál jóval nagyobb terjedelemben.

2. Nyan Cat – 789 ezer kattintás

A Nyan Cat, konkrétan egy űrben repülő macska, amire ránőtt egy darab Amerikában népszerű süti (pop tart). Csak idén tavasszal bukkant fel egy nyolcbites animáció formájában, de a rengeteg Tumblr-es reposztnak és facebookos lájknak köszönhetően hónapok alatt feldolgozások százait ihlette. Logikus volt, hogy elkészüljön a tízórás verzió is, sőt állítólag létezik belőle 1080p-s, HD-változat is, bár erre még nem sikerült rábukkannunk. Az üzenet talán átjön így, alacsony felbontásban is, bár tényleg nem az igazi.

1. Epic sax guy – 1,16 millió kattintás

Most fellebbentjük a fátylat: a neten csak Sax Guyként, szaxofonos csávóként ismert úriember egy moldáviai popegyüttes, a SunStroke Project zenésze, és amikor országa képviseletében fellépett a 2010-es Eurovíziós dalfesztiválon, talán maga sem gondolta volna, hogy teljesítményéről készült felvétel egy év múlva a tízórás videók legnépszerűbbike lesz a YouTube-on. Ehhez képest szerény siker lett volna, ha a SunStroke Project megnyeri a fesztivált, de a 25 indulóból úgyis csak 22-ek lettek.

Felhőtlen nyári szórakozás az Indextől

Ha nem lenne elég az eddigi 60 órányi szórakozás, mi is készítettünk egy tízórás videót az Index emlékezetes vállalati himnuszából. Ezzel persze még mindig nem kerülünk be a rekordok könyvébe, a YouTube-ra ugyanis július 3-án felkerült a legesleghosszabb videó: 518 órás, 22 napba telik végignézni - alvás nélkül. Akinek sikerült, mesélje már el, mi volt benne.

És ha még ez sem lenne elég, az alkalomra megalkottuk az Index történetének leghosszabb cikkét, amit számításaink szerint kereken 10 órába telik elolvasni. Wordben kb. 750 oldal, és elrejtettünk benne egy Easter Egget is: aki végigolvassa, biztosan megtalálja.

Rovatok