Index Vakbarát Hírportál

Angry Birds költözik a médialejátszókba

2011. július 21., csütörtök 14:23

Amíg Magyarországon nincs szolgáltatófüggetlen online zeneáruház és videotéka, minden igényt kielégítő tartalommal, addig csak szájtátva figyelhetjük, ahogyan a világ elhúz mellettünk.

A Roku bemutatott egy tévére köthető médialejátszót, amellyel nemcsak a Netflix, a Hulu, és az Amazon video on Demand filmkölcsönzők, a Vimeo portálon megosztott közösségi videók, valamint a Pandora online rádiócsatornái érhetők el, hanem már játékok is futnak rajta. Nem kell torrentezni, netszolgáltatót váltani, leszaladni a videotékába egy kicsit összekaristolt dvd-ért, hanem néhány gombnyomással elindítható a filmlejátszás.

Száz dollárért (amennyibe itthon az egyszerűbb, letorrentezett filmeket vincseszterről lejátszó kütyük kerülnek) kap a felhasználó a Roku 2 lejátszót, egy Wii-szerű mozgásérzékelős kontrollert, és máris lőheti a madarakat az Angry Birds nevű játékban. Full HD felbontásban, a plazmatévén. Természetesen az Angry Birds csak a kezdet, karácsonyra sok játékot ígér a Roku, amelyek 5-30 dollárba kerülnek majd.

Rovatok