Index Vakbarát Hírportál

Átverte a rendőröket a LulzSec?

2011. július 28., csütörtök 15:39

Csütörtökön arról jelentek meg hírek, hogy a brit rendőrök elfogták a hekkertámadásokat elkövető LulzSec csoport egyik alapítóját. Egy online csevegésről készült mentés azonban arra utal, hogy a hekkerek félrevezették a nyomozókat.

A brit hatóságok azt állítják, hogy letartóztatták a LulzSec hekkercsoport egyik fontos tagját, aki Topiary álnéven futott. A LulzSec az elmúlt hónapokban vált híressé, miután feltörte az FBI, a CIA és a Sony szervereit, és sok ezer ember személyes adatait nyilvánosságra hozta.

Egy újabb, egyelőre nem megerősített hír szerint lehetséges, hogy rossz ember került a rendőrség hálójába.

Mint azt megírtuk, a brit hatóságok egy 19 éves brit fiatalt fogtak el a Shetland-szigeteken. A lementett csevegésből az derül ki, hogy Topiary gyakorolta a helyes brit kiejtés, ám ha nem figyelt oda, nagyon jól hallatszott svéd akcentusa. A LulzSecExposed portálon megjelent információk szerint Topiary valójában 23 éves svéd állampolgár, aki Uppsalában él.

Több LulzSec-ellenes csoport azt állítja, hogy tudják a hekkerek valódi nevét, ami Daniel Ackerman Sandberg. A th3j35t3r (The Jester) álnevet használó aktivista által közzétett párbeszéd alapján úgy tűnik, a LulzSec -tag Topiary, a hekker, felfigyelt egy Topiary álnevet használó trollra (olyan ember, aki idegesítő és fölösleges hozzászólásokat ír), lenyúlta az álnevét, és igyekezett rá terelni a hatóságok figyelmét.

A brit rendőrség még nem kommentálta a kiszivárgott csevegést, sem az abból levont következtetéseket.

Rovatok