Index Vakbarát Hírportál

Felpróbálható ruhák az online ruhaboltban

2011. augusztus 8., hétfő 16:41

Az augmented reality már egy ideje jelen van életünkben, de a legtöbbet játékokra, fesztiválokon, rendezvényeken használják. Most egy sokkal gyakorlatiasabb példát mutattak be.

A Zugara nevű szolgáltatás egy brit ruhakereskedővel, a Banana Flame-mel működik együtt, virtuális próbafülkéket ajánlva a felhasználóknak, vagyis a vásárlók akár fel is próbálhatják a ruhákat – persze online és virtuálisan.

A szolgáltatás nagyon egyszerűen működik, le kell tölteni hozzá a megfelelő szoftvert, szükség van egy webkamerára, majd a vásárlók azonnal meg tudják nézni, nagyjából hogyan állna rajta a kinézett ruha. A webkamera előtt úgy kell állni, hogy az arc látszódjon a képernyőt, így a ruhát automatikusan jó helyre teszi az alkalmazás – de ezen lehet igazítani Kinect-szerű mozdulatokkal.

Persze arra a szoftver készítői is figyelmeztetnek, hogy a virtuális próba nem helyettesíti a valódi próbát. Az például nem derül ki, hogy mennyire szoros vagy bő, a varrások mentén hogyan állna tényleg rajtunk a ruha. De a szolgáltatással egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy biztosabban válasszunk magunknak ruhát. Legalább azt meg lehet így nézni, hogy színben passzol-e az adott ruhadarab a szem, haj színéhez.

Rovatok