Index Vakbarát Hírportál

A Chrome a leggyorsabb

2011. augusztus 9., kedd 13:59 | aznap frissítve

A Compuware egyik divíziója a felhasználói adatok alapján teszi közzé, melyik a leggyorsabb böngésző a piacon. A kutatásban a felhasználóktól kapott adatokat összesítik, hogy a szélessávú internetet használóknál milyen gyorsan jönnek be az oldalak.

Az adatokat egy hónapig gyűjtötték, összesen 1,86 milliárd mérést összesítettek nagyjából 200 weboldalon. Az eredmény alapján a Google böngészője, a Chrome bizonyult a leggyorsabbnak.

A Chrome 12-es verziójának átlagosan 3,433 másodpercre volt szüksége, hogy betöltsön egy oldalt, a Apple böngészőjének, a Safari 4-nek 6,149 másodpercre, az IE7-nek 6,006 másodpercre. Az ábrán lévő zöld oszlop azt mutatja, hogy a felhasználó mit lát, mennyi idő alatt jelenik meg az ablakban a tartalom, itt csak a látható rész számít, a hajtás alatti nem. Ebben a Firefox 5 teljesített a legjobban, megelőzve a Chrome-ot is.

Fontos megjegyezni, hogy a kutatás nem laboratóriumi körülmények között zajlott, tehát nem az objektív gyorsaságát jelzi az adott böngészőknek, hanem a tapasztalat útján szerzettet.

Rovatok