Index Vakbarát Hírportál

A Samsungtól vár segítséget az Apple

2011. augusztus 11., csütörtök 15:03

Az Apple felfüggesztette rendeléseit az LG-nél az lcd-panelekre és a riválisokhoz, a Samsunghoz és a Chimei Innoluxhoz fordult. A hírek szerint az LG nem tudta teljesíteni a rendeléseket, júliusban egymillióval kevesebb darabot szállítottak, mint kellett volna - írja a Digitimes.

Pedig a cég még a gyártást is átköltöztette, hogy teljesíteni tudja az igényeket. A második negyedben hárommillió darabot, a harmadikban négymilliót kellene leszállítani. Az Apple visszalépése várhatóan meg fog látszódni az LG következő pénzügyi jelentésében.

Az Apple-t szorítja a határidő, az iPad2 utáni kereslet növekszik, és a cégnek ki kell elégítenie a vásárlók igényeit. Így az LG riválisaihoz fordult, a Samsunghoz és a Chimei Innoluxhoz.

Ugyanakkor a Samsung és az Apple a mobil- és tabletpiacon komoly vetélytársaknak számítanak, ráadásul a napokban az Apple sikeresen elérte egy düsselrdorfi bíróságnál, hogy tiltsák be a Samsung Galaxy Tab 10.1, a legsikeresebb iPad rivális árusítását az egész Európai Unióban. Mindez egyes források szerint jelentheti azt, hogy a Samsung csak limitáltan teljesíti az Apple megrendeléseit.

A Chimei Innolux így könnyen fő beszállítóvá válhat. Bár más források szerint az LG könnyen visszaveheti vezető beszállítói státuszát az Apple-nél, ahogy megoldja a problémáit.

Rovatok