Index Vakbarát Hírportál

Képek jelentek meg az Apple új központjáról

2011. augusztus 15., hétfő 16:38

Cupertino polgármestei hivatala újabb részleteket tett közzé a 260 ezer négyzetméteres, űrhajóra hasonlító épületről. Az önálló energiaellással rendelkező irodaház illik a világelső elektronikai céghez.

Gyönyörű és hatalmas épületbe költözne az Apple, de erre a tervre még Cupertino polgármestei hivatalának rá kell bólintania. A szakértők most vizsgálják, hogy a körülbelül 13 ezer dolgozó által benépesíteni kívánt iroda milyen hatással lesz a környezetére.

Az Apple Campus 2 névre keresztelt irodaház 260 ezer négyzetméteres, amit úgy érdemes elképzelni, hogy nagyobb lesz, mint a Westend és a Duna Pláza bevásárlóközpontok együttes alapterülete. Ezerfős lesz az épület konferenciaterme, a fejlesztőknek 28 ezer négyzetméter jut.

Az épületnek saját központi erőműve is lesz, hogy kevésbé terhelje a város áramhálózatát. Sok növény lesz az épület környezetében, hiszen a 600 ezer négyzetméteres teleknek kevesebb, mint a felét építik be, és a parkolóhelyek - sok szilícium-völgybéli irodaházzal ellentétben - nem az épület mellett lesznek, hanem alatta.

Az Apple hatékony, kényelmes és inspiráló környezetet akar teremteni a dolgozóinak. A csupa üveg és acél épületben biztosan könnyebb lesz megtervezni a futurisztikus kinézetű új okostelefonokat és táblagépeket. Az új irodaház 2015-re készül el, tehát az iPhone 10 lehet az első olyan mobil, amit már ott terveznek meg.

Rovatok