Index Vakbarát Hírportál

Megtévesztette a bírákat az Apple

2011. augusztus 16., kedd 11:21

Az Apple és a jogászai véletlenül félrevezették a düsseldorfi bíróságot azokkal a képekkel, amelyek segítségével az iPad 2 és a Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagépek közötti hasonlóságot próbálták bebizonyítani.

Legalább egy esetben nem sikerült pontos bizonyítékot benyújtani, a Galaxy Tab 10.1-ről készült kép vagy hibás, vagy szándékosan manipulálták. A beadott dokumentum 28. oldalán két kép látható, az egyiken az iPad 2, a másikon a Galaxy Tab 10.1 látható. Az Apple azt állítja, hogy gyakorlatilag ugyanúgy néz ki a két eszköz.

Csakhogy a Galaxy Tabról készült képet levágták, és módosították a méretarányát. A Samsung hivatalos leírása szerint a Tab 256,7x175,3 milliméteres, vagyis a méretaránya 1,46-os, tehát álló helyzetben kissé hosszúkás. Ezzel szemben a képen látható Tab méretaránya 1,36. Meglepő módon ez közelebb áll az Apple iPad 1,30-as méretarányához, mint az eredeti Tabhoz.

Egyes szakértők szerint képtelenség, hogy egy kinézetbéli hasonlóság miatt benyújtott keresetben pont a fényképes bizonyítékot rontják el, mások szerint talán egy korai prototípus alapján készült a hibás kép. Bármi is az igazság, a bizonyítékok pontosítása után megváltozhat a német bírók döntése. Persze az sem ártana, ha a bírák alaposabban megvizsgálnák a két kütyüt, amivel még több alapvető különbséget fedezhetnének fel.

Rovatok