Index Vakbarát Hírportál

Villanypásztor védi a képfeltöltőket

2011. augusztus 31., szerda 10:08

Alapvetően hasznos és szórakoztató földrajzi koordinátákkal felcímkézni a fényképeinket. Megoszthatjuk ismerőseinkkel az Alpokban tett túránk minden egyes állomását, és a mások által felcímkézett képek alapján könnyen megtaláljuk a legszebb strandokat az Adrián. Ugyanakkor nem akarunk minden adatot elárulni magunkról, például a lakhelyünket, a gyermekeink óvodájának és iskolájának a címét, illetve az általuk minden reggel bejárt útvonalat nem célszerű nyilvánosságra hozni.

A Flickr képmegosztó portál ezért bevezette a Geofences funkciót, amellyel megadhatjuk a különleges védelmet élvező területeket. A digitális villanypásztor elég kifinomultan működik, a területekhez felhasználói csoportokat lehet hozzárendelni. Például beállítható, hogy az ismerőseink lássák a lakásunk közelében készült fotókat, de az iskola környékén készült képekhez csak a családtagok férjenek hozzá.

Mindegyik szabálynál megadható, hogy a kritikus objektum hány méteres körzetére legyen érvényes a szabály, tehát akár egy egész várost is lefedhet, aki nagyon aggódik a biztonsága miatt.

Rovatok