Index Vakbarát Hírportál

A Google-nek nagyon kell a Hulu

2011. szeptember 7., szerda 12:02

A Hulu tulajdonosait sokan bombázzák milliárdos ajánlatokkal, köztük az Amazon, a Yahoo és a Dish Network. És persze a Google. A keresőóriás is megtette ajánlatát, de ők nemcsak pénzt adnának, hanem komoly együttműködést is ajánlanak.

A hírek szerint az eddigi ajánlatok 1,5-2 milliárd dollár között mozogtak, ennyit adnának a cégóriások a videószájtért. Úgy tűnik azonban, hogy a Google ennél sokkal többet lenne hajlandó fizetni, több tartalomért és hosszabb időre.

A probléma ott kezdődik, hogy a Hulut leginkább a YouTube-ra adott válaszként hozták létre részben a tv-társaságok attól való félelmükben, hogy a Google elszipkázza tőlük a netes terjesztés lehetőségét.

A YouTube a legnagyobb videómegosztó oldal a világon, de egyelőre nem tud labdába rúgni a prémium piacon. Kérdés, hogy a társaságok hajlandóak-e meglépni ezt.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy hiába a nagy érdeklődés, a Hulu tulajdonosai nincsenek meggyőződve arról, hogy tényleg el kellene adniuk a szolgáltatást. Úgy tűnik, ebben köztük sincs egyetértés, a héten mindenesetre tárgyalnak a kérdésről.

Rovatok