Index Vakbarát Hírportál

Három magyar startup a bécsi legjobbak között

2011. szeptember 26., hétfő 11:07

Újabb startupversenyre készülnek az európai kezdő vállalkozások, ezúttal a bécsi Startup Weeken mérik össze erejüket október elején. Az idén három magyar startupnak is sikerült a legjöbb ötven veresenyző közé kerülni.

Mindhármat bemutattuk már, két zenei és egy turisztikai szolgáltatásról van szó. A Dragontape videomegosztók videóit fogja össze, online készíthetünk playlisteket. Ez egy olyan webes alkalmazás, amellyel a YouTube-on, Vimeón és hasonló videomegosztó oldalakon található kedvenc videoklippjeinkből rendezhetünk saját válogatásokat, és azokat összefüggő műsorként vetíthetjük le, oszthatjuk meg a barátainkkal, vagy akár publikussá is tehetjük őket. Ők nyerték a márciusi Starpup Underground konferencia idei versenyét.

A Mixgart nemrég mutattuk be, ők a berlini verseny 12 legjobb startupja közé kerültek be egy hete. A szolgáltatás lényege, hogy a regisztráció után a szoftver begyűjti a felhasználók által Last.fm-en és Facebookon legtöbbet hallgatott zenéket, kedvenceket és ezekből listát készít. Egy adott helyen összesíti a bejelentkezett felhasználók kedvenceit és máris kész a toplista. Vagyis a helyen ebből a toplistából válogat zenéket a szoftver.

A harmadik vállalkozás a Pocket Guide, ők tavaly márciusban nyerték a Web2.0 Symposium-Barcamp Budapest startupversenyét. Az alkalmazás segítségével előre meghatározott útvonallal bejárható az adott város, múzeumokat, látványosságokat, éttermeket ajánlva közben, megadva minden információt a helyről. A felhasználó helyét gps segítségével határozza meg, így tudja a közelben lévő helyeket ajánlani. Az alkalmazás lényege az interaktivitás, a meglátogatott helyek értékelhetőek, ajánlhatóak és látható mások értékelése is.

A bécsi Startup Week az európai kezdő internetes vállalkozásoknak szól, a nevezések közül ötven kap lehetőséget, hogy a szakmai befektetők és a szaksajtó előtt bemutassa vállalkozását. Ezek közül tízet választanak ki, hogy a legfelsőbb körnek mutatkozhassanak be. A zsűri között európai Google- és Facebook-vezetők, a Skype és Last.fm korábbi befektetői is megtalálhatók. A versenyt október 3-7 között rendezik meg.

Rovatok