Index Vakbarát Hírportál

Gyors lett az új Flash Player

2011. október 5., szerda 16:55

Az Apple bejelentéseivel egy időben az Adobe is közölte, hogy kiadták programjaik legújabb verzióit, a Flash Player 11-et, illetve az Air 3.0-t.

A frissített Flash Player az Adobe tájékoztatása szerint komoly újításokat tartalmaz, például a Stage 3D elnevezésű technológiának, a 2D-s és a 3D-s hardveres gyorsítás kombinációjának köszönhetően a renderelés akár ezerszer is gyorsabb lehet, mint az előző verzióban (ez a megoldás egyelőre csak a PC-ken támogatott, de hamarosan elkészül a mobil eszközöknél alkalmazható változat is).

A sebességnövekedés nemcsak a felhasználóknak nyújt magasabb szintű élményt, de a fejlesztők számára is új lehetőségeket nyit. Az új Flash Player emellett minden platformon (már Linuxon is), illetve a böngészőknél is rendelkezik natív 64 bites támogatással. A fejlesztések listája meglehetősen hosszú, közöttük szerepelnek például biztonsági javítások, fejlettebb médiakezelés, tovább bővített és jobb JavaScript-integráció stb.

A fenti új lehetőségek az Adobe AIR, a cég platformközi fejlesztői környezete új változatában is megjelentek, emellett az AIR androidos támogatása is bővült.

A szoftverek (Flash Player, illetve AIR) elérhetőek Windowsra, Linuxra, illetve OS X-re, de ez utóbbi esetében minimálisan a 10.6-os verzióra van szükség az Intel platformján (a PowerPC-támogatás már a Flash 10-nél megszűnt).

Rovatok