Index Vakbarát Hírportál

Bukóban a Google+

2011. október 11., kedd 10:35

A Google+ a bétateszt befejezésével, és a meghívós rendszer eltörlésével látványos szárnyalásba kezdett szeprember közepén, néhány nap alatt a 12-szeresére emelkedett az oldal látogatotsága, a regisztrált felhasználók száma pedig elérte a 43 milliót.

Ilyen meredek emelkedést (júliusban még 10 millióról szóltak a hírek) egyetlen közösségi oldalnak sem sikerült produkálnia az internet történetében, és úgy tűnt, a Google+ hamarosan a Facebook trónfosztására készülhet.

A Chitika forgalomelemző cég friss adatai szerint azonban a nyitás környékén tapasztalható lelkesedés alábbhagyott, és október elejére a szeptemberi nagy felfutás előtti szintre zuhant vissza a Google+ látogatottsága. Az utóbbi pár hétben 60 százalékos csökkenést mértek az oldal látogatottságában.

Úgy tűnik, a kíváncsiság óriási tömegeket vonz az oldalra, de a rendszeres visszatérésre nem sikerül rávenni a felhasználókat, hiába az óriási médiafigyelem, a Google támogatása, és az olyan események, mint amikor a dalai láma csatlakozott a hálózathoz.

Jellemző az oldal hanyatlására, hogy maguk a Google vezetői sem túl lelkesen használják a saját terméküket. A cég felső vezetéséből mindössze ketten számítanak rendszeres látogatónak, további öten hébe-hóba használják (ide tartozik az alapító duó Larry Page és Sergey Brin), a többi 11 igazgató soha nem posztolt semmit, vagy nincs is regisztrálva a Goolge+ rendszerébe.

Rovatok