Index Vakbarát Hírportál

Magyar házakat és táblákat fotóz a Google

2011. október 12., szerda 18:55

Továbbfejleszti magyarországi térképét a Google, és az információkat ugyanazokkal a kamerás autókkal végzi el, amelyek két évvel ezelőtt a letiltott utcakép-szolgáltatáshoz készítettek fotókat. Most az amerikai vállalat másfajta adatokat gyűjt, az utcanév- és közlekedési táblákat, útjelzéseket és üzletek feliratait fotózza le.

Az autók október 19-én indulnak el, az útvonaluk a kereső honlapján elérhető. Az informatikai vállalat azzal indokolta a térképező autók elindítását, hogy az új képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, amelyek így a térképen is pontosabban jelölhetők.

A Google az elmúlt néhány évben felhasználók által készített fotókat adott a térképéhez, javította a két pont közötti navigációt, a helyi közlekedési vállalatokkal együttműködve egy kattintással elérhetővé tette a tömegközlekedési és forgalmi információkat. A cég abban bízik, hogy a két éve felvett képeket is hamarosan felhasználhatja, és a jövőben Magyarországon is elindulhat a Street View-szolgáltatás.

Rovatok