Index Vakbarát Hírportál

Meglepően sokat keresett a Google

2011. október 14., péntek 00:49

Az elemzők várakozásait is felülmúlva, 2,73 milliárd dollár lett a Google adózás utáni nyeresége a harmadik negyedévben. A Google Plusban bíznak, és több ezer új embert vettek fel.

A Google a várakozásokat is meghaladó, 2,730 milliárd dolláros adózás utáni nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben, 26 százalékos növekedést érve el az előző év hasonló időszakához viszonyítva - jelentette be csütörtökön a kaliforniai székhelyű, világvezető internetes kereső és tartalomszolgáltató cég.

A Google részvényei a csütörtöki tőzsdezárást követő elektronikus kereskedelemben közel hat százalékkal, 592,43 dollárra emelkedtek a negyedévi jelentés közzétételét követően.

A közlés szerint a szeptember 30-val zárult negyedévben a nettó profit részvényenként elérte a 9,72 dollárt, csaknem egy egész dollárral haladva meg az elemzők várakozásait (a Thomson Reuters elemzői 8,74 dollárt vártak), egyebek között a  "Google+" közösségi szolgáltatás elindításának köszönhetően is, amelynek immár 40 millió bejegyzett felhasználója van.

Az amerikai nagyvállalat harmadik negyedéves bevétele elérte a 9,720 milliárd dollárt, ami 33 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti hasonló időszak bevételeit.

A Google nettó - a partner cégeknek való kifizetések levonását követően számított - bevételei az adott időszakban az egy évvel ezelőttihez képest 37 százalékkal, 7,51 milliárd dollárra nőttek (elemzők 7,22 milliárdot vártak).

Az internetes világcég alkalmazottainak száma az elmúlt negyedévben 2.585 fővel nőtt a bővítési tervekkel összhangban.

Rovatok