Index Vakbarát Hírportál

A mobilinternet húzza fel a Telenort

2011. október 26., szerda 10:15

A mobilinternet és a nem hangalapú bevételek a harmadik negyedévben is javították a Telenor Magyarország eredményét az idei előző negyedévekhez képest: a cég 41,7 milliárd forint bevétel mellett 15,7 milliárd forint kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt (EBITDA) ért el. Ez alacsonyabb az egy évvel korábbinál: a társaság közleménye szerint tavaly ugyanebben az időszakban a bevétele 42,4 milliárd forint volt, az EBITDA pedig 21 milliárd.

A közlemény idézi Christopher Laskát, a cég vezérigazgatóját, aki elmondta, a harmadik negyedévében folytatódó előző negyedévi trend már tükrözi a hálózatmodernizációs program és az új szolgáltatásaik sikerét. A Telenor elemzése alapján a harmadik negyedév árbevétele szabályozási és gazdasági tényezők - a hívásvégződtetési díjak csökkentése és a magyar háztartások alacsonyabb vásárlóereje - miatt csökkent az előző évvel összehasonlítva. Ez a változás azonban a 2011 második negyedévi csökkenéshez képest javuló trendet mutat. A távközlési különadó és a hálózatmodernizáció nyomán felmerült magasabb értékcsökkenési költségek is leelé húzták a mérleget.

A társaságnak a harmadik negyedév végén 3,523 millió előfizetője volt, 24 ezerrel kevesebb mint egy évvel korábban. Az egy előfizetőre jutó átlagos havi díj 3655 forint volt, szemben a tavalyi 3762 forinttal. A harmadik negyedévben beruházásokra 2,15 milliárd forintot költött a Telenor, míg tavaly ilyenkor 1,6 milliárd forintot.

Rovatok