Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott a YouTube új kezelőfelülete

2011. november 21., hétfő 10:48

A YouTube néhány hete már új dizájnját teszteli, a tesztben a felhasználók egy kis csoportja is részt vett. A Business Review USA megszerzett néhány képet az új kezelőfelületről, amin egy oldalsó fekete sáv a legnagyobb újdonság. A sávban a felhasználó kedvenc csatornái jelennek meg. Nem meglepő, hogy a Google ellenfele, a Facebook is megjelent az oldalon, hiszen még mindig a rivális közösségi hálózatnak van több felhasználója, akik ezen a felületen könnyen rátalálhatnak a Google Pluszra is.

Egyébként már októberben elkezdődött a Google Plusz és a YouTube összefonódása, amikor a Google lehetővé tette a két portálon vezetett felhasználói fiókok összekapcsolását. Aki ezt megtette, annak a YouTube-oldalán megjelent egy új blokk, amiben az ismerősök által megosztott videók találhatók meg.

A kiszivárgott dizájn arra utal, hogy a Google a korábbinál szorosabb integrációt tervez, és a YouTube oldalán könnyebben megtalálhatók lesznek a legnépszerűbb és az egyre több ember által kattintott, újabb videók. A felhasználói profilok is nagyobb szerepet kapnak, ami jobban kihangsúlyozza, hogy a Google mindent a pluszos fiókban akar egyesíteni. Nem újdonság, hogy ez a Google célja, hiszen ugyanezt mutatja a Google-szolgáltatások használatakor megjelenő felső fekete sáv, aminek az első kiemelt helyén a Google Plusz található.

Rovatok