Index Vakbarát Hírportál

Átveri a vásárlókat a Redcoon webáruház

2011. november 25., péntek 15:34

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság arra kéri a fogyasztókat, hogy tartózkodjanak a http://www.bolthely.hu/redcoon/ cím alatt elérhető Redcoon Webáruházból történő vásárlástól. Az NFH felhívása szerint a jelenleg is elérhető weboldal feltűnően kedvező áron kínál különböző háztartási gépeket megvételre.

A hatóság tájékoztatása szerint az utóbbi napokban több fogyasztó arról számolt be, hogy a Redcoonnál a megrendelt és kifizetett terméket az áruház nem szállítja le, a megadott elérhetőségen pedig már nem lehet felvenni a kapcsolatot  velük.

Feljelentették

A problémát jelző panaszos szombaton rendelt meg egy hűtőszekrényt, átutalta a vételárat, de terméket nem kapott, és nem is kereste senki, a megadott címeken pedig nem tudott senkit elérni. Azóta több fogyasztó jelezte, hogy hasonlóan járt az említett webáruházzal, ezért már rendőrségi feljelentést is tettek a céggel szemben – tudatta a fogyasztóvédelmi hatóság.

A webshopnak nincs köze az ugyanilyen nevű, neves német Redcoon webshophoz. A német cég az NFH-nak megerősítette, hogy nincs magyar leányvállalata, vagy itteni szerződött partnere, így az azonos név vélhetően csak manipuláció. Az NFH  vizsgálatot indít az ügyben.

Rovatok