Index Vakbarát Hírportál

Januárban jön a Windows 8 bétája

2011. november 25., péntek 09:40

A tervek szerint a Microsoft a január 10-én kezdődő Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításra időzíti a Windows 8 publikus bétájának bemutatását – írja a Winrumors. A Windows platformmal foglalkozó híroldal szerint a fontos fejlesztési mérföldkőnek számító tesztverzióba visszakerülnek a megszokott windowsos játékok, a DVD creator, a Windows Media Center és a .NET 3.5 csomag.

Ezen felül olyan apróbb újításokkal lehet majd találkozni, mint a kezdőképernyő (Start Screen) kinézetének testreszabása és az alkalmazáscsoportok létrehozásának lehetősége.

A Winrumors szerint a végleges verziót valamikor a nyáron jelentik be. A lap úgy értesült, hogy a Microsoft következő irodai csomagjának bétája is januárban jelenik meg. Az Office 15-ből 2012 januárjában érkezhet az első béta-verzió.

Steve Ballmer vezérigazgató korábban azt mondta, hogy a Windows Phone 7 mobil operációs rendszerben bevezetett, és a Windows 8-ba is bekerülő Metro grafikus felületet megpróbálják összeházasítani az irodai alkalmazásokkal is. Egy interneten keringő, nem feltétlenül valódi Outlook-képernyőmentés azt mutatja, hogy a fejlesztők a mérlegelési stáción már túljutottak, és a levelezőprogram felülete áttekinthetőbb, érintőkijelzővel könnyebben kezelhető lett.

Rovatok