Index Vakbarát Hírportál

Már neten is támad a mexikói drogkartel

2011. november 29., kedd 11:48

Egy mexikói oldal, a Ríodoce a közelmúltban lehozott néhány hírt a helyi bandák által elkövetett bűncselekményekről. Ez nem tetszett valamelyik drogkartellnek, ezért úgynevezett elosztott túlterheléses támadást (DDOS) indítottak a weboldalt hosztoló DreamHost ellen. Mivel a többi ügyfelet is érintette az incidens, a szolgáltató leállította a Ríodocét, helyén csak a szolgáltató cég oldala jön be.

Mára nagyon kevés hírportál, blog maradt, ami még mer írni a Mexikóban uralkodó embertelen állapotokról, a legtöbbjüket a bandák sikeresen megfélemlítették. A legtöbb drogkartell nyers erőszakot használ az újságírók és bloggerek elhallgattatására.

Bár az Anonymous hekkercsoport egy tagjuk állítólagos elrablása miatt egyszer már háborút hirdetett a Los Zetas ellen, azóta visszakoztak, és a fenyegetésből semmit sem váltottak valóra. Helyi értesülések szerint a mostani támadásért a Sinaloa kartell felelős. Nem ez az első támadás a Ríodoce ellen: 2009-ben egy gránátot dobtak  be a szerkesztőségük ablakán.

Rovatok