Index Vakbarát Hírportál

iPadre is megjelenik a Microsoft Office

2011. november 30., szerda 12:40

Jövőre több platformon megjelennek az Office irodai programcsomag új verziói, és a The Daily hírportál úgy tudja, ez alól az iPad sem kivétel. Jelenleg az iPad a legnépszerűbb tablet, tehát a Microsoftnak komoly bevételt hozna egy erre optimalizált szoftvercsomag. A hírportál értesülése szerint a tableten megjelenő Office szorosan együttműködik majd a Microsoft felhőalapú szolgáltatásával, az Office 365-tel.

Az iPad-verzió mellett várhatóan megjelenik egy OS X Lion operációs rendszerrel kompatiblis Office is – az asztali gépekre szánt változat, a jelenleg kapható Office 2011 hivatalosan csak a Snow Leopardot támogatja. Ezen kívül a windowsos programcsomag is megújul, a pc-re szánt Office 2012-nek már megjelent a béta változata.

Bár a Microsoft már fejleszti a saját tablet platformját, a Windows 8-at, nem várhatja meg, amíg az elkészül. Az Office idén körülbelül 15 milliárd dolláros bevételt termel a Microsoftnak, és ez az összeg jövőre még több lehet, ha a szoftvert több tízmillió iPad-júzer is meg tudja vásárolni.

Rovatok