Index Vakbarát Hírportál

Privát fotók kerültek nyilvánosságra a Facebookon

2011. december 7., szerda 20:33

Bármelyik felhasználó, köztük a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg privát fotóit is meg lehetett tekinteni egy ideig a Facebookon egy programozási hiba miatt, írta kedden a ZDNet, miután egy testépítő szájt, a bodybuilding.com fórumozói felfedezték a bugot.

A nem a nyilvánosságnak szánt képek akkor bukkantak fel, amikor valaki meztelenkedés, pornográfia vagy egyéb, szerinte illetlen tartalom miatt fel szeretett volna jelenteni egy fotót. A Report gombra kattintáskor a hiba következtében a Facebook nemcsak a feljelenteni kívánt képet, hanem az adott felhasználó további fotóit is megjelenítette – köztük azokat is, amelyeket a gazdájuk feltöltött ugyan a szájtra, de egyáltalán nem kívánt közszemlére tenni.

Zuckerberg egy tyúkkal

A ZDNet a bug illusztrálására közzétette Zuckerberg egy olyan privát fotóját, amelyen a Facebook első embere Barack Obama amerikai elnök társaságában látható. A neten az alapító további magánképei is felbukkantak, de sajnos a legzaftosabb közülük az a fotó, amelyen Zuckerberg egy feltehetően döglött tyúkkal pózol.

A módszert november 27-én fedezték fel, a ZDNet több mint egy héttel később,, december 6-án írta meg; a hibát a Facebook december 7-én javította ki.

Rovatok