Index Vakbarát Hírportál

Gigantikus iPad-dokkoló a Behringertől

2011. december 8., csütörtök 20:37

Az audioeszközök gyártásával foglalkozó Behringer legújabb fejlesztése a megalománia határait feszegeti: a vállalat elkészítette a világ egyik legnagyobb iPod-dokkolóját. Az iNuke Boom tömege körülbelül 317 kilogramm, zenei teljesítményét pedig tízezer wattra becsülik.

A Behringer elsősorban figyelemfelkeltésre szánta az iNuke Boomot: a százhúsz centiméter magas, közel két és fél méter hosszú dokkoló akkora, mint egy kisautó. Ez lesz az Eurosound márka bevezető terméke. Később a hangrendszer megvásárolható lesz, bár a gyártó hivatalos honlapján még nem tüntették föl. Attól azonban nem kell tartani, hogy hamar felvásárolnák a készleteket: a dokkoló árát harmincezer dollárra taksálja a vállalat, ami még a high-end audioeszközök mezőnyében is drágának mondható.

Sokan rekorderként emlegetik a több mázsás kiegészítőt, pedig ebben a szegmensben valószínűleg a Jean-Michelle Jarre dokkolóját illeti az aranyérem. Az AeroDream One zenei teljesítményét tekintve fej-fej mellett halad az iNuke Boommal, de a súlya majdnem négyszáz kilogramm, a magassága pedig közel három és fél méter, így a torony tetején található aljzathoz létrán kell felkapaszkodnunk.

Rovatok