Index Vakbarát Hírportál

Retinakijelzős táblagép a Samsungtól

2011. december 9., péntek 15:47

A Boy Genius Report megbízható forrásból úgy értesült, hogy a Samsung egy Android 4.0-t futtató, 11,6 inch képátlójú táblagépet mutat be jövőre a februári Mobile World kongresszuson.

A táblagép legfontosabb újítása a nagyobb kijelző, vékonyabb kerettel, 2560x1600-as felbontással és 16:10-es képaránnyal. (A retinakijelző kifejezést az Apple dobta be az iPhone 4 bevezetésekor, azzal érvelve, hogy nagyobb a felbontása, mint az emberi szem érzékelni tud. Ami tudományos szempontból hülyeség, viszont nagyon jól hangzik.)

A hírportál szerint a gépet egy kétmagos, 2 gigahertzes Exynos 5250 CPU hajtja majd. Állítólag ez ugyanolyan, mint amilyen az Apple A6-os, kétmagos Cortex A15 csipes processzora lesz.

A tabletbe integrálják az Android Beamet is, így könnyen lehet majd megosztani tartalmakat a Galaxy Nexus telefonokkal. Jár majd hozzá egy speciális, HD tévés játékokhoz használható wifis dokkoló is. A legfrissebb Androidot futtató táblagépek játékkontrollerrel is irányíthatók, tehát a Samsung ezzel a tablettel beléphet a konzolok piacára. Már csak a kontrollerrel irányítható játékok számát kell növelni.

A Samsung egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Az Apple sem tétlenkedik

Szintén csak pletykák keringenek az Ipad 3-ról. Az eddig kiszivárgott információk alapján nemcsak a processzor lesz hasonló, az Apple táblagépébe is retinakijelzőt raknak, 2048x1536 pixeles felbontással.

Bár néhány elemző felvetette, hogy az Apple esetleg kijön az asztali OS X Lion mobileszközökre szánt változatával, sokkal valószínűbb, hogy a legfrissebb iOS5 fut majd az új iPaden. Pontosan még nem tudni, mikor érkezik, de a legtöbb forrás 2012 elejét jelöli meg a bemutatás lehetséges időpontjaként.

Rovatok