Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott a Windows 8 médialejátszója

2011. december 14., szerda 11:22

Képernyőmentések jelentek meg a Windows 8 médialejátszójáról, ami az új Metro kezelőfelületen lesz elérhető. A Microsoft rendszerének ősszel kiadott változata, a fejlesztőknek szánt Developer Preview még csak a hagyományos asztali felületen futtatható Media Playert tartalmazza. Ez pont olyan, mint ami a Windows 7-en fut.

A Windows 8 lejátszója a többi Metro stílusú alkalmazásra és a Windows Phone szoftverére hasonlít. A képernyőmentésekből kiderül, hogy a program a számítógép beépített tárhelyéről és más eszközökről tud zenét lejátszani.

Mint minden más lejátszó esetében, a felhasználói felületen az éppen játszott album borítója látható, valamint a léptetés, az ismétlés, és a véletlenszerű lejátszás gombjai. Zenevásárlásra is lesz lehetőség.

A Microsoft várhatóan februárban adja ki a Windows 8 nyilvános bétaverzióját, amiben már a zenelejtászó és a szoftverbolt is megtalálható lesz. Ugyanakkor nagy esély van arra, hogy a szoftvercég már a januári Consumer Electronics Show látogatóinak meg megmutatja ezeket az új funkciókat.

Rovatok