Index Vakbarát Hírportál

Csak egy darab érkezik Magyarországra a Ferrari mobilból

2011. április 5., kedd 16:47

A Vertu közleménye szerint mindössze egy darab érkezik Magyarországra az Ascent Ferrari GT modellből, amiből egyébként összesen is csak 2011-et gyártanak. A készülék dizájnját a Ferrari 458 Italia ihlette, sőt, bizonyos részei ugyanazon a gyártósoron készültek, mint a versenyautóé.

A telefon oldalán például nyolc apró henger található, az oldalburkolaton meg piros színű csíkok, pont olyanok, mint az autó szelepfedelein. De nemcsak ezek a részek készülnek a Ferrarinál, mert a telefon pont olyan bőrbevonatotis  kapott, mint az autó ülései.

A kialakítás különleges, a technikai specifikáció már kevésbé. A hivatalos leírásban például sehol sem szerepel, hogy a Vertu 3G-kompatibilis lenne, bár találni olyan pakisztáni weboldalakat, ami szerint a készülék felismeri a szélessávú hálózatot.

Igaz, ennek sok értelme nincs: az alig 2 colos 240x320 pixeles kijelzőn senki sem áll neki majd netezni, ráadásul a Vertun nincs is az Androidhoz, az iOS-hez vagy a Blackberry OS-hez hasonló elterjedt, népszerű operációs rendszer. Bár a gép fényképezőjének felbontása 5 megapixeles és a háttértár is 32 gigabájtos, valószínűleg nem egy olyan vásárló veszi majd meg a méregdrága, hivatalos ár nélküli telefont, akit érdekelnek a technikai részletek.

Rovatok