Index Vakbarát Hírportál

Táblagépre költözik a Playstation

2011. április 4., hétfő 19:00

A Playstation Portable kézikonzol gombjaival felszerelt SonyEricsson Play után sejteni lehetett, hogy ha a Sony előáll egy táblagéppel, akkor azon is szerepet kap a játékipar. A barcelonai mobilkongresszuson már volt is olyan játék, amely PS3 konzolon és Tegra csipes táblagépen egyaránt futott.

Az Engadget úgy tudja, hogy az S1 kódnéven fejlesztett táblagépnek 9,4 hüvelykes kijelzője lesz, és Android 3.0 Honeycomb fut rajta. A Sony állítólag átalakítja a rendszer grafikus kezelőfelületét, és feltelepíti a táblagépre a Qriocity nevű tartalomszolgáltatásást, amellyel könyveket, zenéket, játékokat és filmeket forgalmaz.

Lesznek a kütyün előre telepített PS One játékok, Bravia Media Remote távirányító, és összekötik a Playstation konzollal. Még infravörös portot raknak rá, hogy a tablet ne csak a Bravia tévéket tudja távirányítani, hanem a régebbi eszközöket is.

Szeptemberben jelenik meg a tablet, és a wifis verzióért 599 dollárt kérnek, tehát drágább lesz az iPadnél. Őszig persze még sok minden megváltozhat, és az Engadget úgy tudja, hogy a Sony egy másik táblagépen is dolgozik, amit hamarosan bemutat.

Rovatok