Index Vakbarát Hírportál

Leállt az egyik legnagyobb torrentoldal

2012. február 6., hétfő 14:02

A Btjunkie a egyik legnagyobb torrentoldal volt az interneten, de kedden készítői úgy döntöttek, leállnak. Az oldal üzemeltetői szerint a jogi akciók és a projekt időigénye együtt vezetett ehhez a döntéshez. A 2005 júniusában megalapított oldal évekig a legnagyobb fájlcserélő site-ok közé tartozott.

Az oldal ellen sosem hajtottak végre átfogó jogi akciót, éppen azért döntöttek a tulajdonosok a bezárás mellett, hogy ez így is maradjon. Az alapító a TorrentFreaknek elmondta, hoogy a többi fájlcserélő ellen indított perek – mint a Megaupload, vagy a Pirate Bay esete – fontos szerepet játszottak a nehéz döntés meghozatalában. Elmondta azt is, hogy az elmúlt időszakban már nagyon sok stresszt okozott az oldal üzemeltetése. Mindezek ellenére a Btjunkie alapítója úgy gondolja, lehet jövője a torrentoldalaknak.

A Btjunkie azok között az oldalak között van, akiket a Google keresője szűrt illegális tartalmak miatt – ahogy a Pirate Bayt, a Rapidshare-t és az uTorrentet is. Az oldalnak milliós felhasználói tábora volt, akik valószínűleg elég hamar találnak új otthont, hiszen ez történt a peres úton korábban bezárt TorrentSpy és Mininova esetében is.

Rovatok