Index Vakbarát Hírportál

Az Apple folytatja a peres ámokfutást

2012. február 13., hétfő 11:47

Még messze nincs vége az okostelefon-gyártók közti szabadalomháborúnak, az Apple most két új keresetet nyújtott be, az egyiket a Samsung, a másikat a Motorola ellen. A Samsungot most éppen a helyesírás-ellenőrzés és a automatikus javítás miatt perli Kaliforniában.

A cég a San Jose-i bíróságon adta be a keresetet a 8,074,172 és 8,086,604 szabadalmakkal kapcsolatban. Az egyik a helyesírással és javítással kapcsolatos szabadalom, a másik azzal kapcsolatos, hogy a kezelőfelülettel hogyan lehet kinyeri információt a számítógépes rendszerekből.

Az nem egyértelmű, hogy az Apple most éppen melyik terméket támadja, mert a beadványhoz csatolt dokumentumok nem nyilvánosak, de egyértelmű, hogy az Apple nem adta fel a Samsung elleni totális háborút.

A másik pert a Motorola ellen indította az Apple a Qualcomm technológia használata miatt. Egészen pontosan azért perlik a Motorolát, mert az azt állítja, hogy az Apple illegálisan használja a Qualcomm csipjét. A Motorola ugyanis megpróbálja betiltani a 3G-s Apple termékeket Németországban, az Apple ezzel a perrel próbál visszavágni.

Rovatok