Index Vakbarát Hírportál

Március elején bemutathatják az Ipad 3-at

2012. február 16., csütörtök 10:42

Az Apple termékekkel foglalkozó iMore blog megbízható forrásokra hivatkozva állítja, hogy március 7-én fogják bemutatni az új Ipadet – írja az IT Café. A blog arra nem tért ki, hogy az eszköz pontosan mikor kerül a boltok polcaira. A hír egybevág azokkal a korábbi spekulációkkal, melyek március első hetére jósolták az Apple harmadik generációs táblagépének premierjét, és az is alátámasztja a feltételezést, hogy a vállalat általában szerdára időzíti nagy horderejű termékbejelentéseit.

A közelgő premierre utal az is, hogy az egyik amerikai hipermarketlánc, a Meijer akciós áron kínálja megvételre az Ipad 2-t. Az Apple viszonteladói körében ez akkor jellemző, amikor már küszöbön az új generáció.

Az Ipad 3 a híresztelések szerint az eddiginél nagyobb teljesítményű, négymagos processzorral rendelkezik majd, a kijelző felbontása meghaladja a korábbi modellekét, valamint a kamerái is magasabb felbontásúak lesznek. Fontos újítás, hogy az újgenerációs készülék támogatni fogja az LTE-hálózatokat is, ami a mobilinternetes gépek esetében nagyobb elméleti sávszélességet biztosít. A Wall Street Journal forrásai is megerősítették, hogy az Ipad 3-at felkészítik az új generációs mobilhálózati technológiára. Ez a szolgáltatás Magyarországon egyelőre kevéssé érdekes, mivel itthon egedül a T-Mobile kínál LTE-szolgáltatást, és ez is csak a főváros néhány kerületében, elszórtan érhető el.

Rovatok