Index Vakbarát Hírportál

Elírt doménneveket kapott a Google

2012. február 17., péntek 15:53

Kicsi, de fontos győzelem a Google-nek, hogy 32 elírt doménnevet ítélt meg nekik a National Arbitration Forum, olyanokat, mint a Gougle.com, Go0gle.com, Googole.com, Goolgle.com és Googer.com. Ráadásul ezeket a neveket egyetlen egy hongkongi cégtől nyerte el.

Ezen kívül még öt YouTube-bal kapcsolatos domén lett az övék. Ezek a youtbe.com, youtub.com, youtue.com, youube.com és yutube.com. Az addigi tulajdonos arra használta a doméneket, hogy gyanútlan felhasználóknak küldözgetett emaileket, kérdőíveket töltetett ki velük, így szerezte meg sokuk személyes adatait. Az elírt Google domének a Google-hoz kerülnek, eredeti tulajdonosuk nem reagált a hatóságok megkeresésére.

A hatóság három érvet vett figyelembe határozatakor: a doménnév a megtévesztésig hasonlít egy bejegyzett márkanévre, a birtokosnak nincs joga használni a domént, illetve a domént rossz szándékkal regisztrálták és használják.

Itt a teljes lista az érintett doménekről:

geoolge.com gggoogle.com ggolge.com ggoole.com go0gle.com gogelmail.com goggleemail.com gogglemails.com gologle.com googemail.com googer.com googlae.com googlecalander.com googlede.com googledevice.com googleen.com googlehomepage.com googleparking.net googlepictures.com googletr.com googlev.com googlp.com googlse.com googlu.com googne.com googole.com googu.com goolggle.com goolgle.com goolglemail.com gooogly.com gougle.com

Rovatok