Index Vakbarát Hírportál

Budapesten is terjeszkedik a Gameloft

2012. február 23., csütörtök 11:02

Hamarosan megnyitja budapesti irodáját a játékszoftvereket gyártó és forgalmazó Gameloft, legalábbis erről tájékoztatta a Napi Gazdaságot Adina Bufnea, a cég humánpolitikai menedzsere. Az értesülések szerint jövő héten dől el, hol lesz a vállalat székháza, ahol húsz alkalmazottat fognak foglalkoztatni. A meghirdetett pozíciókra elsősorban többéves tapasztalattal rendelkező programozókat és vezetőket keresnek.

A Gameloft elsősorban a mobiljátékairól híresült el: a Java-alapú alkalmazásoktól kezdve az Androidos és iOS-es játékaikkal szereztek maguknak hírnevet. Ezenkívül számos játékplatformon jelentetnek meg videojátékokat - a videojáték-iparban jóformán nincs olyan platform, ahol ne lennének megtalálhatók a Gameloft játékai, melyek számos díjat nyertek. Legújabban a Panasonic tévéin találkozhattunk az eredetileg mobilra kiadott játékaival.

A cég 31 országban van jelen, és négyezer alkalmazottat foglalkoztatnak, terjesztési hálózatuk pedig nyolcvan országban forgalmazza a cég termékeit. A párizsi székhelyű francia vállalatnak a régióban Romániában vannak irodái.

Rovatok