Index Vakbarát Hírportál

Saját pénzt akart a Google

2012. március 1., csütörtök 10:20

A Google egyszer komolyan elgondolkodott azon, hogy saját pénzt vezet be Google Bucks néven – ezt a cég korábbi vezérigazgatója, Eric Schmidt árulta el a barcelonai MWC-n. Több ajánlatot is kaptak erre a projektre, az akkori ötletek szerint leginkább a peer-to-peer rendszerekben alkalmazták volna ezt a fizetési módot, vagyis a saját pénzt.

Ugyanakkor a projekt előkészítésénél kiderült, hogy a saját pénz nagyon sok helyen illegális. A kormányok szeretik saját kézben tartani ezt a jogot, a Google ezért úgy döntött, hogy inkább lemond a tervéről, nem akart problémát ebből.

Eric Schmidt előadásának nem ez volt a lényege, beszélt arról is, hogy a Google háborúra készül Kínával, amint befejeződik a Motorola akvizíciója. Ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy hagyja-e a továbbiakban is, hogy Kínában lopják a Motorola szabadalmait. Maga a felvásárlás még mindig nem fejeződött be, még várnak néhány kormányzati engedélyre.

Schmidt jóslata szerint az androidos készülékek egyre olcsóbbak lesznek, sok partnerük dolgozik 100-150 dolláros készülékeken. Céljuk azonban az, hogy már 70 dollárért is lehessen okostelefont venni.

Rovatok