Index Vakbarát Hírportál

Az Anonymous átírta az alaptörvényt

2012. március 4., vasárnap 12:39 | aznap frissítve

Magukat a magyar Anonymous tagjainak nevező hekkerek átfogalmazták az Alkotmánybíróság honlapján található alaptörvényt.

Feltételezhetően vasárnapra virradóra írták át az AB oldaláról elérhető alaptörvény szövegét a magukat az Anonymous hackercsoporthoz tartozónak nevező hackerek.

Az alábbi bekezésekkel egészítették ki többek között az alaptörvény Nemzeti hitvallását és az utána következő fejezeteket:

„Ajjaj" – ez volt az első és lényegében az összes reakciója Sereg Andrásnak, az AB sajtófőnökének, aki vasárnap délben az Indextől értesült a hírről. Sereg közölte, hogy az esetről egyelőre semmit sem tud mondani. „Mit mondjak?"  kérdezte, majd hozzátette, nem tudja kommentálni a történteket, de el fogják hárítani a hibát.

Egyelőre nem tudni, hogy a hekkerek milyen biztonsági rést kihasználva jutottak be az alkotmánybíróság szájtjára, ott milyen jogosultságokat szereztek, illetve hogy milyen, esetleg szenzitív adatokhoz férhettek hozzá.

A meghackelt alkotmány cikkünk megjelenése után kevesebb mint órával lekerült az oldalról, feltehetően az üzemeltető távolította el, így orvosolva a hibát.

Az ifjú keresztényeket is megtalálták

Február végén ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amelynek honlapját a gepnarancs.hu oldalon közzétett írás szerint az Anonymous hackercsoport február 24-én feltörte és birtokba vette, majd jelentős mennyiségű információt törölt róla. Hollik István, az IKSZ alelnöke elmondta, hogy szerintük ez antidemokratikus lépés, és álláspontjuk szerint a támadás a magyar demokrácia ellen irányult.

Rovatok