Index Vakbarát Hírportál

Az FBI igazgatója szerint az Anonymous veszélyesebb, mint az al-Kaida

2012. március 6., kedd 13:16

Múlt héten rendezték meg San Franciscóban az RSA biztonsági konferenciát, ahol az FBI jelenlegi igazgatója, Robert Mueller azt nyilatkozta, hogy kiberbűnözést a terrorizmussal egyenrangú veszélyként kell kezelni. Az igazgató szerint a hekkertámadások a közeljövőben egyre inkább fenyegetik az Egyesült Államokat, mivel már az al-Kaidához hasonló terrorszervezetek is egyre fejlettebb technológiával rendelkeznek. Mueller attól is tart, hogy a szervezett bűnözéssel foglalkozó külföldi csoportok digitális kémkedésre használják az internetes hálózatokat.

Mueller olyan törvény elfogadását szorgalmazza, amely kötelezővé tenné az FBI-jal való együttműködést a magáncégek számára. A vállalatoknak meg kéne osztaniuk az ellenük elkövetett kibertámadásokra vonatkozó információkat, mind a fogyasztóik, mind a hasonló esetekre szakosodott rendvédelmi szervezetek számára. Ahogy Mueller fogalmazott: „Kétféle cég van jelenleg: az egyiket már feltörték a hekkerek, a másikat pedig fel fogják.”

A péntekenként a nyomozóiroda ellen FuckFBIFriday címszóval kampányoló Anonymous a Twitteren reagált az elhangzottakra. Elmondásuk szerint érthetetlen, hogy „az FBI logikája szerint rosszabb meghekkelni egy céget, mint a szeptember 11-i terrortámadás, amely több ezer áldozatot követelt”.

Rovatok