Index Vakbarát Hírportál

App Store: több mint 25 milliárd letöltés

2012. március 7., szerda 15:12

Az Apple hétfőn bejelentette, hogy az Iphone-ra, Ipadre és Ipodra fejlesztett alkalmazásokból eddig több mint 25 milliárdot töltöttek le a felhasználók, több mint 315 millió készülékre. A júzerek 123 országból használják az Apple alkalmazásboltját. A vállalat boltjában jelenleg több mint 550 ezer alkalmazást lehet megvásárolni, melyek egy része ingyenes. Mint az a fenti számokból kiderülhet, egy alkalmazást átlagosan nagyjából 45 ezer alkalommal töltenek le.

Jelenleg egy iOS-platformra átlagosan nyolcvan letöltés jut. Ez a szám tizenöttel több, mint tavaly januárban, amikor a letöltések száma elérte a tízmilliárdot, és öttel haladja meg a 2011 júliusi értéket, amikor tizenötmilliárd letöltést regisztrált az alkalmazásbolt. Jelenleg egy felhasználó átlagosan 23 centet költ egy-egy alkalmazásra, vagyis platformonként 18,40 dollárt költenek. Ennek az összegnek a 30 százaléka az Apple részesedése; egy platformon tehát átlagosan 12,88 dollárt keresnek a fejlesztők. A vállalat hivatalosan csak azt hozta nyilvánosságra, hogy eddig négymilliárd dollárt fizettek ki a fejlesztőknek.

A 25 milliárdodik alkalmazást egy kínai férfi, Csun-li Fu töltötte le. Mivel az Apple már korábban meghirdette a „Visszaszámlálás a 25 millilárd alkalmazáshoz” akciót, Fu egy tízezer dollár értékű Itunes-ajándékkártyát kapott a vállalattól. Ha az eddigi tempót tartani, sőt, fokozni tudják, az Apple hamarosan meghirdetheti a következő akciót is: mivel a felhasználók naponta 48,6 millió alkalmazást töltenek le, a vállalat hamarosan évente 15 milliárd letöltéssel számolhat.

Rovatok