Index Vakbarát Hírportál

Google-pénztárcát kell használniuk a fejlesztőknek

2012. március 9., péntek 17:09

A Google számos fejlesztőt figyelmeztetett az elmúlt hónapokban, hogy ha továbbra is más fizetési módokat használnak, mint például PayPalt, Zongot, Bokut, akkor az alkalmazásaikat leveszi az Android Marketről – illetve a Google Playről. A cég azt szeretné, ha minél többen használnák saját fizetési eszközét, a Google Walletet – értesült a Reuters iparági szereplőktől.

A fejlesztők azt mondják, hogy a Google egyszerűsíteni próbálja a felhasználói fizetést, azt remélve, hogy így megnő a fizetős alkalmazások letöltésének a száma. Ugyanakkor a Google fizetős rendszere magasabb díjakkal dolgozik, mint a riválisok. Ráadásul kihasználja erejét, hogy saját szolgáltatását promotálja. A Google szóvivője nem reagált a vádakra.

A Reuters birtokában van egy levél, melyet a Google küldött ki fejlesztőknek tavaly augusztusban, hogy harminc napjuk van átállni a Google Walletre. Már rendszerekkel megszegik a felhasználási feltételeket. A fejlesztők többsége átállt, mert nem akart kimaradni az Android Marketből, túl jó üzlet a számukra, ha letölthető onnan az alkalmazásuk.

A Google indítéka a fizetési rendszer egységesítésére és könnyítésére az lehet, hogy nem nő a fizetős alkalmazások letöltése. Míg az Andorid-felhasználók száma robbanásszerűen nő, a fizetős alkalmazások letöltése elmarad a várakozástól. Ennek persze csak egyik oka a fizetési rendszer.

Ugyanakkor azoknál, akik áttértek a PayPalről a Google Walletra, bizonyos növekedést figyeltek meg. Növeli a felhasználók vásárlási kedvét, hogy nem kell választani fizetési módot, és egy kattintással megvehetnek egy-egy alkalmazást.

Rovatok