Index Vakbarát Hírportál

Kétszáz dollár lehet a Google-tablet

2012. március 12., hétfő 10:38

Egyre részletesebbek és meggyőzőbbek a pletykák a Google saját márkás tabletjéről. Néhány hete már megírtuk, hogy a cég héthüvelykes tablettel szeretne piacra lépni, és a mostani értesülések is hétinches tabletről szólnak. Ami újdonság, hogy a gyártót is tudni vélik: állítólag az Asus gyárthatja a Google-tabletet. A pletyka szerint a táblagépben Nvidia Tegra 3 négymagos processzor lenne, az Android 4.0 Ice Cream Sandwich futna rajta és az ára 199 dollár lenne, hogy tudjon versenyezni az Amazon Kindle Fire tablettel.

A Google komoly vetélytársat lát a tabletpiacon az Amazonban. A hivatalos és nem hivatalos androidos tabletek közül a nem hivatalosak általában nem voltak olyan népszerűek, egészen addig, amíg az Amazon be nem lépett a piacra a Fire-rel. A saját androidos, de nem hivatalosan támogatott tablet máris a legnépszerűbb androidos táblagép. Ez akár jó hír is lehetne a Google-nek, de nem az, mert az Amazon teljesen átalakította az Androidot, saját alkalmazásboltot építve a Kindle Fire köré.

Andy Rubin, az Android vezére a Google-nál azt sejttette a barcelonai mobilkiállításon, hogy a Google lépni akar. Egy olyan tabletet szeretnének piacra dobni, amellyel visszaveszik a piacvezető pozíciót az Amazontól.

Ha igaznak bizonyul a pletyka, a tablet hasonló paraméterekkel rendelkezik majd, mint az Asus MeMo 370T, amit a januári CES-en mutattak be. A névről még nincsenek pontos információk, lehetne Google Play, de valószínűbb a Nexus. A hírek szerint áprilisban kezdenék el gyártani, majd június végén mutatnák be a Google IO-n.

Rovatok