Index Vakbarát Hírportál

Phil Harrison a Microsoftnál folytatja

2012. március 13., kedd 17:12

A videojáték-ipar egyik kulcsfigurája, Peter Molyneux, a Lionhead Studios vezetője, illetve a Microsoft Game Studios kreatív igazgatója múlt héten jelentette be, hogy távozik a cégtől. Molyneux felmondása váratlan fordulat volt, aminél csak az volt meglepőbb, hogy a kreatív igazgató posztját ezentúl Phil Harrison, a Sony Computer Entertainment korábbi kulcsfigurája fogja betölteni.

Harrison 1992-ben csatlakozott a Sony-hoz, 1996-tól 2000-ig pedig alelnöki posztot töltött be a Sony Computer Entertainment America élén, és az európai régió vezetője volt. Kulcsszereplője volt annak a csapatnak, akik a Playstation-termékcsalád bevezetésével és gyártásával foglalkoztak. Harrison 2008-ban távozott a Sonytól; karrierjét az Infogramesnél – az Atari Group anyavállalatánál – folytatta. A cég igazgatótanácsában betöltött posztját 2010-ben hagyta ott, majd csatlakozott a felhő alapú videojátékos technológiát fejlesztő Gaikai tanácsadó testületéhez.

A videojátékos híroldalak megbízható forrásokra hivatkozva állították, hogy Harrison a Sony legnagyobb riválisához, a Microsofthoz szerződik. Az értesülést más oldalak is villmágyorsan felkapták, majd Larry Hyrb, a Microsoft koordinátora hivatalosan is megerősítette Harrison leigazolását. A hivatalos közlemény szerint a felek bizakodva várják az együttműködést.

Rovatok