Index Vakbarát Hírportál

Októberben jön a Windows 8

2012. március 20., kedd 14:08

A Microsoft már nyáron befejezi a Windows 8 fejlesztését, mely teljesen új alapokon nyugszik, mint az eddigi operációs rendszerek és októbertől kezdené el az árusítást – értesült a Bloomberg.

Az új operációs rendszer támogatja az Intel és az ARM processzorokat is, de nem egyformán, több mint negyven Intel-készüléket támogat majd megjelenésekor és kevesebb mint öt ARM-készüléket. A Microsoft valószínűleg egy áprilisi eseményen jelenti be a pontos dátumokat.

Az októberi időpont nagyjából az utolsó lehetséges időpontnak tűnik, ha a Microsoft azt szeretné, hogy a gyártók még 2012-ben Windows 8 operációs rendszert futtató készülékeket dobjanak piacra. A Lenovo például már októberben szeretne árulni egy Win 8-as tabletet. Fontos az időzítés, hiszen senki nem akarja elszalasztani a karácsonyi szezont.

Amúgy időben van a cég, idén februárban adták ki a Consumer Preview változatot, a felhasználók ki tudták próbálni és jelenthették a hibákat a Microsoftnak. Nyárig kell kijavítania ezeket a Microsoftnak.

Rovatok