Index Vakbarát Hírportál

Itt az Angry Birds játszótér

2012. március 22., csütörtök 10:43

A világ első tematikus Angry Birds vidámparkja jövő hónapban nyílik Finnországban, majd valamivel később Nagy-Britanniában is nyílik egy.

Az egyik legnépszerűbb mobilos játék tematikájában több parkot akarnak nyitni világszerte. A hivatalos megfogalmazás szerint azért, hogy a gyerekek játszva mozogjanak. Miközben az állatokon másznak, csúszdáznak, elérhetik az Angry Birds újdonságait. A játék gyártói ugyanis vegyíteni próbálják majd a valóságot a virtuális világgal.

Az Angry Birds park április végén nyílik a Sarkanniemi Amusement Parkban. Az Angry Birds szóvivője szerint a gyerekek a nyugati világban túl sok időt töltenek számítógépes játékokkal és tévénézéssel. A játékos tanulást már feltalálták, miért ne legyen a mozgás is játékos.

Amikor az emberek az Angry Birds parkokba mennek, új tartalomhoz jutnak, jutalmakat kapnak, például elsőként használhatják a legújabb madarakat.

A játék fejlesztője, a Rovio az eddiginél is nagyobb kötődést szeretne elérni a felhasználókban. A tévét látják a legnagyobb konkurensnek, az emberek ugyanis havonta 158 és fél órát töltenek tévézéssel és csak két órát Angry Birdsszel.

Egyelőre tehát két országban lesz tematikus park, de hamarosan más országokban, Kínában és az Egyesült Államokban is nyílnak hasonló parkok. Az Angry Birds az egyik legnépszerűbb játék mobilon, eddig több mint 700 millió alkalommal töltötték le. Legnagyobb piaca az amerikai és a kínai. Legújabb változata, a Space mától elérhető.

Rovatok