Index Vakbarát Hírportál

Jövőre jöhet a hajlékony elektronikus papír

2012. március 23., péntek 11:59

Az E Ink és az lcd legjobb tulajdonságait vegyíti a Liquavista elektronikus papírja, miközben továbbra is hajlékony marad. Már nagyon régóta vár a világ erre a technológiára, vagyis inkább arra, hogy kereskedelmi forgalomban kapható legyen. Főleg azután nőttek meg az elvásárok, hogy a Samsung tavaly felvásárolta a céget.

A hírek szerint akár már 2013-ban kereskedelmi forgalomba kerülhet az elektronikus papír. A Liquavista alapító-vezérigazgatója szerint ezt a technológiát már jövőre használhatják tabletekben és e-könyv-olvasókban.

Az electrowetting technológia hasonlít az E Inkre, elektromos mező segítségével szabályozzák a rácshálóban lévő folyadékot, hogy mekkora területet foglaljon el. A technológia annyiban tér el a mostani E Ink kijelzőkétől, hogy már árnyaltabb színeket is képes megjeleníteni.

Előnye még a technológiának, hogy hajlékony felületekre is lehet tenni, így a kijelző alakítható. A Liquavista szerint a gyártási technológia már kilencven százalékban kompatibilis a most használt lcd-kijelzőkével, így már nincs sok akadálya annak, hogy ezt használják a gyártók.

Rovatok