Index Vakbarát Hírportál

Áprilisban jön a Google online tárhelye

2012. március 28., szerda 11:31

Úgy tűnik, végre megérkezik a régóta várt Google Drive, áprilisban indul a szolgáltatás. A GigaOm értesülései szerint április első hetében indítja a Google az onlinetárhely-szolgáltatást.

A Google Drive-ról először 2006-ban és 2007-ben beszéltek, akkor a Wall Street Journal írta, hogy hamarosan indul majd. A dologból nem lett semmi. Két évvel később ugyanaz a történet megint felröppent és megint nem történt semmi. 2010-ben jelentette be a Google, hogy ezentúl fel is lehet tölteni dokumentumokat a Google Docsba.

Idén februárban megint előjöttek a pletykák és megint a Wall Street Journal volt az, akinek  értesülései voltak. A mostani azonban valószínűleg több egyszerű pletykánál, több szaklap is úgy értesült, hogy hamarosan tényleg indulhat az online tárhely-szolgáltatás.

Az értesülések szerint április első hetében indul a Drive, de hivatalos megerősítés nincs, mert a Google szokásához híven most sem kommentálja a híreket. Kezdetben egy gigabájt tárhelyet ad a cég, a szolgáltatás felülete pedig leginkább a Google Docshoz fog hasonlítani. A Google nyilvánosságra hozza az API-t is, így alkalmazásokat is lehet hozzá írni.

Rovatok