Index Vakbarát Hírportál

Videojátékokról szólnak az áprilisi hétvégék

2012. április 2., hétfő 18:01

A Playit kiállítást, legalábbis ezen a néven, először tavaly decemberben rendezték meg, de akik sűrűn megfordulnak videojátékos rendezvényeken, tudhatják, hogy ez gyakorlatilag a Budapest Game Show – pontosbban annak utódja. A Playit hivatalos oldala szerint az április 7-i expo sokkal inkább emlékeztet egy hagyományos videojáték-kiállításra, mint amit a BGS-en az elmúlt években megszokhattunk. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy az eseményen a Holdfénycon is részt vesz, akik a Japán Falu Színpad programjáért felelnek. A kiállításon tehát a cosplay-bemutatók is éppúgy helyet kapnak, mint a kizárólag videojátékos vonatkozású programok.

A Millenáris Park B csarnokában megrendezett eseményen lesz harcművészeti bemutató, Kinect Star Wars- és Diablo 3-demonstráció, a manga- és képregény-rajzolással foglalkozó előadás, kimonó-divatbemutató, valamint a Horror Színház előadása is megtekinthető lesz. Persze játszani is lehet majd, sőt a látogatók több videojáték-versenyen is próbára tehetik a képességeiket. Az ezerforintos belépődíj a helyszínen levásárolható az egyik nagy játéküzletlánc standjánál.

Kevésbé grandiózus, ám jóval bensőségesebb, és nem a jelenre, hanem a múltra koncentrál a mikroszámítógépes körökben legendássá vált Csokonai Művházban megrendezendő 4. Retro Video- és Kvarcjáték-kiállítás. Az április 14-15-i hétvégén tucatnyi működő játékgépet állítanak ki, de a hivatalos oldal tanulsága szerint számos Nintendo, Sega, Enterprise, Atari, Sinclair, Apple, Commodore, Primo és Videoton masinát is bemutatnak. A belépődíj barátinak mondható: felnőtteknek ötszáz, gyerekeknek háromszáz, családoknak pedig 1200 forintot kell fizetniük.

Rovatok