Index Vakbarát Hírportál

A Lenovónál folytatja az Acer korábbi elnöke

2012. április 3., kedd 16:13

A Lenovo, a világ második legnagyobb pc-gyártója bejelentette, hogy Gianfranco Lanci személyében új felsővezető csatlakozott a Lenovo csapatához a cég EMEA régiójának elnökeként, illetve a Lenovo Group alelnökeként. Az Acer korábbi elnök-vezérigazgatójának feladatai közt szerepel majd a Lenovo növekedésének fenntartása a régióban.

A keddi bejelentés alkalmával Lanci kiemelte, hogy tervei szerint 2013-ra a Lenovo a három legnagyobb pc-gyártó között lesz az EMEA régióban. Lanci elmondta, hogy az elmúlt évben a pc-piac számos szereplője tapasztalt bizonytalanságot, de a Lenovo megvédte, és a jövőben tovább növeli a THINK üzletágat, közben pedig olyan területek felé veszik az irányt, mint a fogyasztói piacok.

Lanci április másodikától tölti be az EMEA elnöki pozícióját. Az új igazgató azt is megjegyezte, hogy Oroszországban és Németországban már kitűnő eredményeket értek el a fogyasztói szegmensben, és az idei stratégia részeként nagy hangsúlyt fektetnek az IDEA – az általános fogyasztókat célzó – termékek népszerűsítésére és terjesztésére az EMEA régióhoz tartozó további országok piacán is.

Lanci szerint a táblagépek térhódítása és a pc-k új formái – mint például a vékony ultrabook – új lehetőségeket jelentenek a Lenovo számára. Mint elmondta, az EMEA régió egy stratégiailag kritikus piac, ahol a Lenovónak meg kell őriznie piacvezető szerepét a vállalatoknak szánt termékek piacán. A célkitűzések szerint a régió fogyasztói és kkv-szektorában is növekedést szeretnének elérni: ezzel akár 10 százalékos piaci részesedésre is szert tehetnek a tíz legnagyobb EMEA-piacon. Ha ez sikerül, a Lenovo a régió három legnagyobb gyártójának egyike lehet.

Rovatok